2015. december 11., péntek

A Xander nyomtatott változatban

Óriási örömömre az Underground kiadó jóvoltából elektronikus változat után papír alapon is megjelent a Kitaszítottak sorozat első kötete a Xander.

A nyomtatott változathoz új borító is dukál :)


Létezik egy világ, amelyben angyalok harcolnak démonok ellen, boszorkányok szórják varázslataikat, alakváltók és vámpírok mérik össze erejüket. Ezt a világot az átlagos halandók természetfelettinek nevezik. A róla szóló történeteket legendának hiszik, kitalációnak, babonának. A beavatottak viszont tudják, ez a valóság.
Naomi egész eddigi életét azzal töltötte, hogy összegyűjtse ezeket a mítoszokat, és mikor tudása miatt veszélybe kerül az élete, rádöbben, hogy akiket addig a számára lenyűgöző, de minden valóságalapot nélkülöző rémregények és tündérmesék szereplőinek hitt, mind-mind létező személyek. Egyiküknek pedig épp az a feladata, hogy őt megvédje.
Xander jó néhány évszázadot töltött már a földön, a halandók oltalmával, de soha nem találkozott még olyan emberrel, aki ennyire lehetetlenné tette volna a küldetését, ennyire megalapozta volna a bukását. Mert bár a férfi mindent megtesz azért, hogy megbízatásához híven életben tartsa a lányt a rá leselkedő veszélyek ellenére is, Naomi puszta léte elvonja figyelmét a misszióról, ami a kitaszított őrangyal számára immár nem csak kötelezettség, hanem maga a megváltás.

részlet

A kötet tartalmaz két novellát is. A Lelkedbe zárva és a Véres karácsony főszereplői újra és újra visszatérnek majd a Kitaszítottakról szóló sorozatban.


Taylor újságíró, és azt a feladatot kapja, hogy elvegyüljön a fiatalok között, cikket írjon a veszélyekről, amelyek a lányokra leselkednek kétes szórakozóhelyeken. Első kézből tapasztalja meg ezeket a borzalmakat, mikor elkábítják és az életére törnek. A titokzatos Adam az utolsó pillanatban menti meg. A férfiról azonban csakhamar kiderül, hogy nem az, akinek látszik.

A novella egy ideig letölthető volt, rendszeres olvasóim talán már ismerik is. Most azonban, kibővített változatban, új jelenetekkel gazdagodva, Xander történetéhez csatolva érhető el újra.


Betta viharként toppant a Kitaszítottak életébe a sorozat Konstantinról szóló kötetében, de garantáltan visszatér a későbbi részekben is. A jövője egyelőre titok a számunkra, ám a múltja, az, hogy hogyan vált vámpírrá, megismerhető ebből a novellából.


A regény elérhető nyomtatott változatban:

És elektronikus változatban is:

Nincsenek megjegyzések: